Banner left   Banner center   Banner right

Germanenglish Home · News · Diary · Screenshots · Documentation (Wiki) · Downloads · Guestbook · Forum

Home · Benutzer registrieren · Suchen · Statistik · FAQ · Benutzerliste

Zur Zeit online: keiner ausser dir

 X-Force - Fight For Destiny - Forum —› English - gamesets —› how to make a new gameset

Seite: << [1] 2 [3] [4] [5] [6] >>

Autor Mitteilung
verfasst am: 01.12.2007, 15:01
Admin, Spielsatz GalWar

Registrierdatum: 31.08.2005, 21:51

 Beiträge: 5595
Zitat: comaner
how do you make bases in the gameset.

you don't (at least not yet).

You can create buildings for bases, but the basetypes (base, outpost, minibase, alphatron-mine) are fixed and their properties can't be changed.

Some of that will change in the future 0.915, but that version is still months away
verfasst am: 01.12.2007, 15:01
Registrierdatum: 30.11.2007, 21:58

 Beiträge: 165
also i get a error when i want to give a hangar its picture.
verfasst am: 01.12.2007, 15:04
Registrierdatum: 30.11.2007, 21:58

 Beiträge: 165
no i dont mean base types but to make a base to place buildings in it so the player has buildings from the start.
verfasst am: 01.12.2007, 15:05 · Edited by: BlackBetty
Registrierdatum: 27.06.2007, 12:16

 Beiträge: 658
you have start equipment: there you can create facilities e.g. a hangar.. If you set the number ("Anzahl") of the hangar at 2, then you will have two hangars at the begin of the game.
verfasst am: 01.12.2007, 15:05 · Edited by: LennStar
Spielsatz Darkage

Registrierdatum: 01.03.2005, 13:47

 Beiträge: 1846
Zitat: comaner
how do you make bases in the gameset.

You don't make them. There are the preset types only at the moment. But in the coming 0.915 there are base-types defined by the gameset creator.

Zitat: comaner
no i dont mean base types but to make a base to place buildings in it so the player has buildings from the start.

Should be the same answer??

----------

@DirkF: Whats with the automatic filling of the scripts here
http://doc.xforce-online.de/eng_pages/XSkriptReferenz/FunktionenProzed uren.html

we talked about? There still is nothing.
verfasst am: 01.12.2007, 15:07
Admin, Spielsatz GalWar

Registrierdatum: 31.08.2005, 21:51

 Beiträge: 5595
Zitat: comaner
no i mean like in galactic war the aliens sends there warships later if you destroy there schouts

Doing it the same way as the galactic war needs a lot of scripting knowledge. I might post a general variant how to do this with any gameset at a later time (read: not in the next half year, it's to much work).

Without scripting you can simulate something like this by the editor: When you place a number in the "Angriff nach (Tagen)"-Line of the UFO that means that the UFO only appears after that number of days in play.
However in this case the UFO will appear no matter how many of the other UFOs you've shot down (or not), and there remains a chance for even the smallest UFO still appearing in the endgame (you need scripts to block an UFO from appearing)
verfasst am: 01.12.2007, 15:13
Admin, Spielsatz GalWar

Registrierdatum: 31.08.2005, 21:51

 Beiträge: 5595
Zitat: comaner
no i dont mean base types but to make a base to place buildings in it so the player has buildings from the start.

You need to make those Buildings part of the starting equipment, and then add how many Buildings you want the player to have in the line "Anzahl".

Be warned - if you place a large number of buildings in the starting base, it might cause problems when the game tries to fit them into the base map.
If the game doesn't start reduce the number of buildings.

Zitat: LennStar
@DirkF: Whats with the automatic filling of the scripts here
http://doc.xforce-online.de/eng_pages/XSkriptReferenz/FunktionenProzed uren.html

we talked about? There still is nothing.

Only in german at the moment - and I haven't had time to check the program how to change this.
verfasst am: 01.12.2007, 15:16
Registrierdatum: 30.11.2007, 21:58

 Beiträge: 165
also i cant make a hangar it alwas says an error when i want to givve it a picture
verfasst am: 01.12.2007, 15:24
Registrierdatum: 27.06.2007, 12:16

 Beiträge: 658
maybe you get the wrong one?

Post the error here, so we can help you much easier.
verfasst am: 01.12.2007, 15:25
Admin, Spielsatz GalWar

Registrierdatum: 31.08.2005, 21:51

 Beiträge: 5595
Zitat: comaner
also i cant make a hangar it alwas says an error when i want to givve it a picture

We need more Informations to solve this.

What did you do to make this, when did the error occur and what exactly does the error message say?
verfasst am: 01.12.2007, 15:29
Registrierdatum: 30.11.2007, 21:58

 Beiträge: 165
assertion fhelges (C:xforce-sandboxv910 oolseditorfrmEditprojekt.pasline 1185) that is the error.
verfasst am: 01.12.2007, 15:30
Registrierdatum: 30.11.2007, 21:58

 Beiträge: 165
for the rest i just took the hangar function for the bulding.
verfasst am: 01.12.2007, 15:33
Registrierdatum: 30.11.2007, 21:58

 Beiträge: 165
it also happens when i take another picture.
verfasst am: 01.12.2007, 16:05
Registrierdatum: 30.11.2007, 21:58

 Beiträge: 165
annyway what do you think i stil need i got storage quarters a waepon munition a turret a plane and for the aliens 2 aliens 2 weapons and 2 types of munition and 2 ufo's working on lab and workshop for humans and waiting how to fix the hangar problem.
verfasst am: 01.12.2007, 16:08
Registrierdatum: 30.11.2007, 21:58

 Beiträge: 165
how to use combat scripts?
verfasst am: 01.12.2007, 16:26
Spielsatz Darkage

Registrierdatum: 01.03.2005, 13:47

 Beiträge: 1846
please use "edit" on your posts as long as nobody has reacted or at least for half an hour ;)

hangar pictures must be at least 2 times hight and width (so 128x128).

For graphics of weapons etc. you can use the pictures of other gamesets. You can get a hugh file with almost all old (before 2month and possible GalWar) here:
http://doc.xforce-online.de/ger_pages/Addons/LennStarsGrafiken.html
but you need 7zip and the names are german.
Other ressources can be found here
http://doc.xforce-online.de/ger_pages/Addons/Ressourcen.html
but they are not linked, so look at the german pages. (You can make the subpages with links.)
verfasst am: 01.12.2007, 16:33
Registrierdatum: 30.11.2007, 21:58

 Beiträge: 165
what is nachladezeit and thanks lennstar. but i use hangar pictures form 12I8x128
verfasst am: 01.12.2007, 16:37
Registrierdatum: 27.06.2007, 12:16

 Beiträge: 658
I guess "Nachladezeit" is the time a shield needs to regenerate itself... o.O
verfasst am: 01.12.2007, 16:46
Registrierdatum: 30.11.2007, 21:58

 Beiträge: 165
no becouse it stands by ship weapons
verfasst am: 01.12.2007, 16:54
Registrierdatum: 27.06.2007, 12:16

 Beiträge: 658
But a shield has a "Nachladezeit" either just like the ship weapons. But it's a different effect: "Nachladezeit" for ship weapons means the time that a weapon needs to fire again.

It's very difficult for me to explain it in English, but i hope that I can help you.

Seite: << [1] 2 [3] [4] [5] [6] >>




Du musst dich registrieren um auf dieses Thema zu antworten.
Login :: » Name » Passwort

Ladezeit (sec.): 0.035 · Powered by miniBB 1.6 with parts of 1.7 © 2001-2003