Banner left   Banner center   Banner right

Germanenglish Home · News · Diary · Screenshots · Documentation (Wiki) · Downloads · Guestbook · Forum

Home · Benutzer registrieren · Suchen · Statistik · FAQ · Benutzerliste

Zur Zeit online: keiner ausser dir

 X-Force - Fight For Destiny - Forum —› English - gamesets —› the last hope

Seite: << [1] [2] 3 [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] >>

Autor Mitteilung
verfasst am: 07.12.2007, 21:12
Registrierdatum: 30.11.2007, 21:58

 Beiträge: 165
is x scripting also explained on wikipedia
verfasst am: 07.12.2007, 21:18 · Edited by: BlackBetty
Registrierdatum: 27.06.2007, 12:16

 Beiträge: 658
No, x-Force isn't that popular, that it could have a entry at wikipedia...

X-Script is based on Pascal-programmig language, so I think if you learn about pascal, you won't have big problems to understand x-Script.


However, We have our own wiki here at the homepage.^^ see "Documentation (wiki)" on the top. But most of the pages aren't translated yet...
verfasst am: 07.12.2007, 22:27
Registrierdatum: 30.11.2007, 21:58

 Beiträge: 165
do sombody has a idea for fusion energy
verfasst am: 07.12.2007, 22:30
Registrierdatum: 27.06.2007, 12:16

 Beiträge: 658
what do you mean?

Maybe a kind of fusion pistol...?
verfasst am: 07.12.2007, 22:32
Registrierdatum: 30.11.2007, 21:58

 Beiträge: 165
can but the 3 energy techs has there own advantages and disadvantages nuclear is hard to control but more energy than solar and solar is very easy to control but is not as strong as a nuclear energy blast
verfasst am: 07.12.2007, 22:39
Registrierdatum: 30.11.2007, 21:58

 Beiträge: 165
anyway here is the new link it has a working script to split the techs do not take fusion! http://files.filefront.com/thelasthopepak/;9212228
verfasst am: 07.12.2007, 22:57
Registrierdatum: 27.06.2007, 12:16

 Beiträge: 658
if you choose fusion energy, the project won't be activated?
I'll check that...
verfasst am: 07.12.2007, 23:30
Admin, Spielsatz GalWar

Registrierdatum: 31.08.2005, 21:51

 Beiträge: 5595
Zitat: BlackBetty
if you choose fusion energy, the project won't be activated?
I'll check that...

If he used the second script on the previous page no choice will ever do something - because the result of the choice is never stored in the Index variable...

The first script did the CheckItemBox-Command correctly, the second didn't.
verfasst am: 07.12.2007, 23:41
Registrierdatum: 27.06.2007, 12:16

 Beiträge: 658
I tested the skript in the editor and it works... o.O There was only an error, because the IDs of the research projects. But maybe there was another error that the editor didn't show.
verfasst am: 08.12.2007, 00:40 · Edited by: DirkF
Admin, Spielsatz GalWar

Registrierdatum: 31.08.2005, 21:51

 Beiträge: 5595
Zitat: BlackBetty
But maybe there was another error that the editor didn't show.

The editor can only show errors that are based on wrong spelling or type mismatch and so on.
It can never show a logical error...

game_api_ChooseItemBox('Choose your technology:',techList);
is a perfectly working command and the editor will never list it as an error because it does exactly what it should: allowing the player to choose between the techlist-options.

The fact that you ignore that answer and let it go directly to the trashcan is a logical error that is irrelevant to the editor - he don't know if you might want to create a choicelist to make the player believe that he has a choice when he hasn't.

next time, try (as done in the first listing)

Index:=game_api_ChooseItemBox('Choose your technology:',techList);

After all, you even made commands to check that variable, you just never assigned it the value you got from the player's choice...

There's a reason why I never make the final test of a script in the editor but always let it run in the gameset at least once - and that is to allow me to find such logical errors...
verfasst am: 08.12.2007, 00:46
Registrierdatum: 27.06.2007, 12:16

 Beiträge: 658
Zitat: DirkF
Index:=game_api_ChooseItemBox('Choose your technology:',techList);


Zitat: DirkF
After all, you even made commands to check that variable, you just never assigned it the value you got from the player's choice...


Damn. I didn't think about that ^^
verfasst am: 08.12.2007, 12:04
Registrierdatum: 30.11.2007, 21:58

 Beiträge: 165
can you please send me the corrected script cous it is not that fun when you cant choose the techs no offence though i cant make it ether.
verfasst am: 08.12.2007, 12:12
Admin, Spielsatz GalWar

Registrierdatum: 31.08.2005, 21:51

 Beiträge: 5595
it's only a small correction.

find the line (somewhere in the middle of the script) that reads
Zitat: DirkF
game_api_ChooseItemBox('Choose your technology:',techList);

and change it to
Zitat: DirkF
Index:=game_api_ChooseItemBox('Choose your technology:',techList);

by adding the first part with the "Index:=" and the script should work as intended.
verfasst am: 08.12.2007, 14:08
Registrierdatum: 30.11.2007, 21:58

 Beiträge: 165
thanxs
verfasst am: 09.12.2007, 14:28
Registrierdatum: 30.11.2007, 21:58

 Beiträge: 165
also can u go to the alien homeworld to do a mision or is that not planned
verfasst am: 09.12.2007, 14:34
Admin, Spielsatz GalWar

Registrierdatum: 31.08.2005, 21:51

 Beiträge: 5595
Zitat: comaner
also can u go to the alien homeworld to do a mision or is that not planned

At some time in the future (not decided which version) it will be possible to start ground combat missions without using a transporter to get to a point on the globe.
Where that mission goes to depends on the Mission Text and the graphics of the choosen map.
If you wish to make it appear that the soldiers have gone to another world you need a map with the grafics to show this (such a tileset doesn't exist yet) and the scripting knowledge to program such a mission (which is a bit more than that required to split a research tree, and most of those commands haven't been implemented yet).
verfasst am: 09.12.2007, 14:37 · Edited by: comaner
Registrierdatum: 30.11.2007, 21:58

 Beiträge: 165
o wel it is possible in the futere right then i can let my story go that way. Also this yust poped in my mind can u leave the earth and flee for the aliens to another world?
verfasst am: 09.12.2007, 14:57
Registrierdatum: 30.11.2007, 21:58

 Beiträge: 165
i added a fusion weapon here is the link http://files.filefront.com/thelasthopepak/;9223489
verfasst am: 09.12.2007, 15:39
Admin, Spielsatz GalWar

Registrierdatum: 31.08.2005, 21:51

 Beiträge: 5595
Zitat: comaner
Also this yust poped in my mind can u leave the earth and flee for the aliens to another world?

You cannot change the appearance of the Geoscape, so you would either have to explain why the alien world looks exactly like earth, or you have to skip and disable the geoscape (which would require one hell of scripting knowledge and still eliminate a large part of the game (geoscape aircraft/UFO-Battles).

so - it might be possibe if really needed, but I don't think that anyone should do that.
Zitat: comaner
o wel it is possible in the futere right then i can let my story go that way

Your should keep in mind that if we speak of a future version with this possibilities, we're talking about 2009 and not 2008. The V0.915 which should be avaible in several months will make quite a few base options avaible, but for the alien landscape tileset the V0.920 needs to be finished, and that won't happen until somewhen second half of 2008 (or later), and that doesn't count several minor changes which might or might not have been implemented by the time of the V0.920...
verfasst am: 09.12.2007, 15:43 · Edited by: comaner
Registrierdatum: 30.11.2007, 21:58

 Beiträge: 165
I mean escape to another world that you need to build a ship that can travel to another world a and colonize it and it is yust the end of the game.You escaped the aliens

Seite: << [1] [2] 3 [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] >>




Du musst dich registrieren um auf dieses Thema zu antworten.
Login :: » Name » Passwort

Ladezeit (sec.): 0.048 · Powered by miniBB 1.6 with parts of 1.7 © 2001-2003